Varför vi startade PPP

Vi startade PPP år 2002 en bit utanför Göteborg men som förvånande ligger i Göteborgs kommun. PPP är egentligen en förkortning på Patricia Page & The Prophets. Det är idag lite drygt 14 år sedan Patricia startade bandet. När vi är ute på spelningar är de många som frågar hur bandet egentligen kom till. Som ni säkert har läst på vår hemsida är Patricia uppväxt i London men bodde under 2002 i Göteborg. Där hittade hon ett härligt kompis gäng som också brann för soul musiken.

Patricia som är uppväxt i London har under sina unga dagar sett många rika och välbeställda människor i sin uppväxt. Hon själv har alltid drömt om att bli rik och ha så mycket pengar som möjligt. Det kanske också beror på hennes fattiga uppväxt. Hennes mor hade inte råd med ett musikinstrument samtidigt som hennes passion för musiken blev allt större och större. Patricia var alltid öppen med familjens ekonomiska situation. En dag kom grannen förbi och erbjöd Patricia att låna 4000 för att ha råd med sitt musikinstrument. På den tiden var det mycket pengar men det var början på Patricias stora musik karriär.

Patricia är en mycket social figur som reste till Göteborg för att hitta glada människor att starta ett band med. Hon kunde inte tänka sig brittiska bandmedlemmar för att de lätt blir så skråliga. I tidskrifter pratades det alltid gott om Sverige och Göteborg och det var där resan skulle börja. När Patricia bestämmer sig för något händer det allt som oftast. Hon hittade bandet, The Prophets. De fattade tycke för Patricias härliga och sylvassa röststämma. Det skadade inte heller att de båda gängen brann för musik och pengar. Storslagna planer sattes i skrift med mål och planer. Vi tillsammans skulle spela på alla stora konserter i Sverige.

När vi blickar tillbaka på hur bandet startade förunnas man av alla tillfälligheter. Att Patricia föddes i en fattig familj utan pengar i London. Men att hon fick ett lån på 4000 av sin granne och köpte sitt första musikinstrument. Utan detta kanske inte bandet hade funnits idag. Det var också en tillfällighet att vi fann Patricia i Göteborg. Men vi är i detta skede glada att kunna få spela på konserter och att kunna livnära oss på musiken utan att den ruinerar oss.

Ett enkelt men klokt tips till er andra musiker som inte har lyckats ännu. Ge inte upp!soul

Post A Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *