BYGREN & CO:
Bengt Bygren sång, keyboard, ak. gitarr, Bengan Blomgren gitarr, Hannes Råstam bas och Tomas Olsson trummor.

Bygren & Co är inte arenarock. Om nu någon trodde det. När den här kvartetten gör sina få men högt värderade spelningar är det närhet och vardagsrumsintimitet som gäller - men helt utan några förnäma pretentioner. Ni som läst mina skriverier vet redan att jag älskar den här kvartetten med Bygrens totala cool ("nä, nu får vi lugna ner oss" efter en ballad i mediumtempo) men varma röst i kombination med tre supermusiker på komp. Jodå, Bygren är en glimrande keyboardist dessutom.

Den här gången var Bygrens tidigare vapendragare Bengan vikarie för Stefan Sandberg på gitarr. Vilket ledde till ett annorlunda sound: Stefans stilrena blues/jazzgitarrspel på en Gibson Lucille byttes mot ett råbluesigt och countryrockigt Telecasterlir. Ringande distade ackord och halv chicken picking - eller en vasst ylande blå slide i sann Bloomfield/Dylananda. Och "Everything Is Broken" av sagde herr Dylan blev verkligen en pärla. Men en pärla i ett långt band: Bengan gillade helt klart läget och bjöd på mängder av fräck gitarr. De andra tre gentlemännen var lika mästerliga som alltid (trumsolo från Tomas!) - och hoppsan: det bjöds på två nya låtar! Plus den vanliga raden av mästerstycken ur den trogna ringpärmen med Cohen + Waits + Prine + Dylan + annat guld.

Funnes det någon rättvisa skulle Bygren & Co lira på Trägår'n inför en gigantisk jublande hop - men förmodligen trivs de bättre i vardagsrummet. F.ö. finns det ändå ingen rättvisa tror
Christer (2021-11-13)