“Soul och blues”-festivaler runt om i Sverige

På denna sida kommer man att finna några av de viktigaste soul- och bluesfestivalerna som sker återkommande varje år i Sverige. Denna sida kommer att uppdateras med löpande information allt eftersom. På några av dessa festivaler har Patricia Page & The Prophets medverkat någon eller några gånger.

festival

Bluesfestival i Eslöv

Den sista helgen i oktober varje år arrangerar föreningen Blues i Eslöv en bluesfestival sedan år 2000. På festivalen medverkar de flesta större soul- och bluesbanden från Sverige, men till Blues Festival i Eslöv kommer även gästspelande bluesband från hela världen. Blues Festival i Eslöv är ett välbesökt och uppskattat arrangemang som pågår under två dagar.

Östersunds Bluesfestival - Storsjöteatern

Östersunds Bluesfestival är ett återkommande arrangemang varje år, i slutet på oktober, där artister inom soul och blues från hela världen uppträder under en dag. Festivalen lockar besökare från hela Sverige men även från de nordiska länderna och tillhör en av de festivaler i Sverige som de flesta bluesälskare någon gång har besökt.

Åmåls Blues Fest

Åmåls Blues Fest är en festival som pågår i hela fyra dagar och som har gått av stapeln varje år i juli sedan år 1992. Detta är en av de mest välbesökta festivalerna och här uppträder de främsta artisterna inom blues och soul från hela norden. Festivalen anordnas centralt i Åmål, nere vid den vackra stranden mot Vänern. Nästa festival kommer att genomföras mellan den 6-10 juli år 2016.

Stockholm Jazz och Blues festival

Stockholm Jazz och Blues Festival får nog anses som den största festivalen i Sverige med hela 150 konserter på över 40 scener, som genomförs under 10 dagar i oktober. Festivalen har runt 25 000 besökare varje år och erbjuder de allra bästa artisterna från hela världen. Besök Stockholm Jazz och Bluesfestival mellan den 7 - 16 oktober år 2016.

Dusty Road Blues Festival

Denna festival kommer att byta namn till Tidaholms Bluesfestival från och med nästa festival, som genomförs 20-21 maj år 2016. Detta är en mycket uppskattad och välbesökt festival med många bra band.