Våra förebilder

Här presenteras några av de förebilder som bandet Patricia Page & The Prophets har och som har inspirerat till den sköna blandningen av soul och funk som bandet framför.

Aretha Louise Franklin

Aretha_Franklin

Aretha Franklin föddes i Memphis, Tennessee i USA, år 1942 och är en stor soul och R&B-sångerska med en hel radda av framgångsrika hits och uppträdanden. Redan som 14-åring började hon sjunga gospel, men under 1960-talets mitt släppte hon skivor där massor av sånger hamnade på topplistorna, som bland annat I Say a Little Prayer, Chain of Fools, I Never Loved a Man och A Natural Woman. Många av de sånger som bandet Patricia Page & The Prophets framför är sånger av Aretha Franklin, d.v.s. rena covers.

Marvin Gaye

Marvin Gaye, även kallad The Prince of Soul och The Prince of Motown, föddes i Washington år 1939 och dog i Los Angeles år 1984, efter att ha blivit ihjälskjuten av sin far under ett bråk, tillhör en av de absolut största inom soul. Marvin började sin karriär i kyrkokören och visade snabbt att han var en sångare som hade det där lilla extra. Under början på 1960-talet fick Marvin ett skivkontrakt, vilket resulterade i att Marvin började producera hits efter hits i mitten av 1960-talet. Patricia Page & The Prophets har inspirerats mycket av Marvin Gayes sånger och sångstil.

Neville Brothers

Neville Brothers består av en grupp med fyra bröder, Art Neville, Charles Neville, Cyril Neville och Aaron Neville. Gruppen bildades i slutet på 1970-talet och 1978 släppte man sin första skiva, Bird on a Wire. Under 1980 och 1990-talet producerade man en stor mängd av låtar som hamnade på topplistorna. Fram till år 2005 släppte man totalt 21 album. Neville Brothers är en av de soulgrupper där Patricia Page & The Prophets har hämtat mycket inspiration från.